Топ 5 најскапи трактори

Вести Совети

Дали некогаш сте се запрашале кои се најскапите трактори во светот? Ги избравме првите 5 модели кои навистина се луксуз доколку ги поседувате!

 

1. Lamborghini Nitro – Неговата кабина изгледа како кабина за тркачки автомобил. Овие трактори имаат 100 до 130 коњски сили и се многу издржливи. Моторот на овој трактор е 3,6 литри. Цената на овој модел се движи од 70.000 до 110.000 евра.


2. Fendt 1050 Vario – Тежината на овој трактор е фантастични 14 тони, со 517 коњски сили. Овој трактор развива брзина од 60 км / ч. Цената на Фендт е неверојатни 388.000 евра.


3. Masssey Ferguson 8737 Dyna VT – Оваа компанија реши да исфрли модел од сосема различни бои од своите конкуренти и на тој начин дополнително да ја нагласи својата важност, а наместо класичното црвено, ја избраа црната боја. Неговиот мотор има моќ од 340 – 400 коњски сили, а неговата цена е 250.000 евра.

4. CASE IH Steiger 620 Quadtrac – поседува мотор со 6 цилиндри. Овој трактор има 16 предни и 2 задни брзини. Може да се развие и до 600 коњски сили, бидејќи нема тркала туку гасеници. Цената на овој модел е околу 500.000 евра.

5. Case Optum 300 – тракторот има мотор од 300 коњски сили и може да достигне и 315. Моторот со шест цилиндри развива брзини до 50 km / h и цената е околу 195.000 евра.

“Современо Земјоделство”
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *