Завршен настан: Oценка на земјоделското производство преку агрo-еколошко зонирање

Вести

Во петок, 6 октомври, 2019 година, со почеток во 09:00 часот, во хотелот Арка во Скопје, Организацијата за
храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) и Министерството за земјоделство, шумарство и
водостопанство, ќе ги презентираат резултатите од проектот за техничката соработка на ФАО “Oценка на
земјоделското производство преку национално агро-еколошко зонирање и информативен систем за
управување со земјишни ресурси, и развој на сценарија”.


Главната цел на проектот е да се подобри земјоделското производство и да се зајакне националниот
капацитет преку развивање на Национални агро-еколошки зони, и информатиовен систем за агро-еколошни
информации, и сценарија кои ќе послужат за носење на информирани одлуки и намалување на климатските
ризици, и адаптација кон климатските промени на локално ниво.

Поздравни говори на настанот ќе имаат:

H.E. Трајан Димковски, Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство
Г. Ченг Фанг, Економист и главен технички офицер, ФАО Регионална канцеларија за Европа и
Централна Азија

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *