Традиционален македонски бурек на “Зелена Недела”

Вести

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство втора година по ред учествува со национален штанд на еден од најзначајните меѓународни саеми за земјоделство и храна, Зелена Недела.

На саемот се изложени повеќе од 80 земји од светот, а земја-партнер е Република Хрватска.ko

Оваа година огромен интерес кај посетителите од сите страни на светот пробуди домашната мелничка и пекарска индустрија.

Со егзибиција на врвните мајстори од Македонија, посетителите имаа прилика во живо да следат како се прави бурек на традиционален македонски начин и да дегустираат различни видови на пецива.

“Современо Земјоделство”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *