Трибина со лозарите од Тиквешко пред бербата на грозјето

Вести

Трибина со лозарите од тиквешкиот регион ќе се одржи денеска во Неготино. Организирана е пред почетокот на бербата на грозјето за да се видат очекувањата и состојбата на терен со насадите.

На трибината ќе учествува и министерот за земјоделство, шумарство и водостoпанство, Љупчо Николовски за да ги слушне предлозите на лозарите.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *