УЈП: Апликација Мој ДДВ, достапна од денес

Вести

Апликацијата Мој ДДВ е достапна за симнување преку следниот линк МојДДВ.

Сите вие кои сте регистрирани на системот “е-Персонален данок“, преку апликацијата МојДДВ ќе имате можност да гo скенирате баркодот од фискалните сметки и да го остварите правото на поврат на 15% од износот на платениот ДДВ.

Граѓаните кои не се регистрирани, ги повикуваме да се регистрираат на “е-Персонален данок и со скенирање на фискалните сметки да го остварат правото на поврат на ДДВ.

 

Известување од УЈП

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *