Вицепремиерот Николовски: Владата даде согласност за 7,5 милиони евра за брана на реката Отиња кај Штип

Вести

Донесени се повеќе одлуки на Владата во интерес на граѓаните.

За капиталниот проект во македонскиот Исток, брана на река Отиња со придружни објекти, Владата даде согласност за поддршка со буџетски средства, 7,5 милиони евра во следните три години:

Во 2021 година –160 милиони денари.

Во 2022 година –150 милиони денари и

Во 2023 година – средства во износ од 150 милиони денари!

Во реализацијата на овој проект важен за штипјани но и за целиот Исток сум особено горд и силно го поддржувам, уште кога бев министер за земјоделство од каде што започна целата владина поддршка која продолжува. Македонскиот исток и граѓаните го заслужуваат тоа!

Фејсбук статус на Љупчо Николовски – Вицепремиер

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *