Започна издавањето на бели картони за идната реколта за тутун

Вести Полјоделство Совети
Денеска започнува издавањето на бели картони, за идната реколта за тутун, кое според законскиот рок ќе трае до 31 овој месец.
Со новиот закон за тутун, кој е во собраниска процедура, од наредната година ќе бидат укинати евидентните листови.
Доколку има потреба подрачните единици на МЗШВ ќе работат и втора смена и во сабота за да се издадат сите потребни евидентни листови.
Конкретно, МЗШВ ПЕ Битола, ќе работи во две смени почнувајќи од 7:30 до 20:30 часот.
И здружението за земјоделци „Современо Земјоделство“ на своите членови им дава пополнети пријави за производство на тутун за издавање на евидентен лист (бел картон). Ве очекуваме.
„Современо Земјоделство“
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *