Во Македонија влегуваат нови тутунски производи

Вести

На македонскиот пазар конечно ќе има понуда на нови тутунски производи. Ќе се продава тутун за водено луле (за наргиле), тутун за џвакање, тутун за шмркање и несогорлив тутунски производ. За овие тутунски производи ќе мора да се плаќаат акцизи, кои се со различна висина и ќе се менуваат од година во година.

Законот за акцизи веќе е објавен и во истиот стојат предложените одредби за тоа колку треба да биде сумата што треба да се плати за овие тутунски производи кои не се класични наменети за стандардните цигари.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *