Во Штип се потпишаа 216 договори за нови 503 ха државна земја

Вести
Министерот Љупчо Николовски, вчера беше во Штип. Во овој регион се потпишаа 2️⃣1️⃣6️⃣ договори за доделување на нови 503 хектари земја од последните два јавни повици. Дел од договорите вчера и лично им се доделија на земјоделците.
Министерот Николовски потенцира:
✅Политиката за ставање во функција на целокупното земјиште продолжува и во следниот перидод преку транспарентно и отчетно објавување на огласи за давање во закуп на државно земјоделско земјиште.
✅Во изминатите 4 години покажавме што значи правична распределба на земјата. Секој што исполнува услови, секој што е прав земјоделц и живее од земјоделството добил земја, нема поделби на ваши и наши, нема уцени, нема партиски списоци.
✅Продолжуваме и понатаму во таа насока.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *