Зелена нафта – до почетокот на есенската сеидба

Вести

Од МЗШВ информираа  дека законот за зелената нафта  веќе е донесен и се работи на промена на уредбата за да се обезбедат средства бидејќи се работи за нова мерка која досега не е применувана кај нас.

Во исто време во платежната агенција АФПЗРР, преку која ќе се реализира мерката се прават подготовките за неопходните картички што  ќе ги добиваат земјоделците.

Целиот овој процес би требало да заврши најдоцна до октомври  пред почетокот на есенската седидба кога се очекува  да почне да се користи зелената нафта.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *