Жалфијата – исплатлив агро бизнис

Вести Совети

До 3000 евра може да се заработи по хектар од жалфија, а ако се засади во стакленици, профитот е неколку пати повисок.

Производството на лековити билки придонесува побрзо и полесно да се заработи за разлика од некои други земјоделски производи.

Исплатливоста зависи од повеќе фактори како што се површина, локација, механизација и опременост.

Предноста на стаклениците е тоа што може да се работи во текот на целата година.

На тој начин годишно има по 3-4 жетви и се заработува повеќе.

Парите кои ќе се вложат се враќаат повеќекратно.

Во соседна Србија од производство на лековити билки живеат 5000 луѓе.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *