Нов јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој на микро мали и средни претпријатија како и приватни здравствени установи (ПЗУ)

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) на објави нов јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој на микро, мали и средни претпријатија, како и приватни здравствени установи (ПЗУ) кои имаат јасно идентификувана потреба од нови технологии и која ќе има значително и мерливо позитивно влијание во нивното работење.

Share
Прочитај повеќе

Пошумување на опожарени површини во Делчевско

На 27.03 2023 година во место викано Браниград во близина на село Стар Истевник-Делчевско, се изврши пошумување на површина од 2 ха со садници од црн бор.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Николовски во Брисел на состанок со еврокомесарот Војчиеховски

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска во Брисел ќе одржи работен состанок со европскиот комесар за земјоделство, Јануш Војчиеховски.

Share
Прочитај повеќе

Цените на ѓубривата на светскиот пазар продолжуваат да паѓаат

Цените на ѓубривата на глобално ниво продолжуваат да паѓаат. Аналитичарите наведуваат дека повеќето од главните одредници за уреа достигнале привремени ниски прагови.

Share
Прочитај повеќе