Работен состанок со претставници на “Ловечката федерација на Македонија”

Одржавме редовен работен состанок со претставници на “Ловечката федерација на Македонија” на кој разговаравме за тековните состојби во ловството.

Share
Прочитај повеќе

И утре студено и облачно со слаб дожд и снег, од петок затоплување

Времето утре ќе биде променливо облачно и постудено, во источните делови на места ќе провејува слаб снег, а на југоистокот ќе има слаб дожд. 

Share
Прочитај повеќе

Утре млечните производи треба да поевтинат за 10 проценти,а тестенините за 15 %

Утре млечните производи треба да поевтинат за 10 проценти,тестенините за 15 отсто. Цените ќе се намалат  согласно со одлуката што владата ја донесе минатата недела.

Share
Прочитај повеќе

Бабовски учесник на 87. состанок на Советодавниот форум на Европската агенција за безбедност на храната (EFSA)

Јакнење на националните капацитети во областа на проценка на ризик за безбедноста на храната и подобрување на алатките за репортирање на националните податоци од спроведувањето на мониторинг програмите, во насока на поддршка на земјите во процесот на усогласување на националните, со системот на Европската Унија, со цел обезбедување унифицирани, квалитативни и квантитативни податоци.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Денеска се исплаќаат субвенциите во делот на сточарството, а се подготвуваат субвенциите за тутунот

Денеска се одржа централниот настан за презентација на новите мерки за поддршка на малите производители на храна и пијалоци. о рамки на теренската информативна кампања на министерството за запознавање на земјоделците со новите мерки, а поддржан од Програмата за зголемување на пазарната вработливост (IME) финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка.

Share
Прочитај повеќе

АФПЗРР: Исплатени директните плаќања за живинарство

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ја реализираше исплатата за директните плаќања за амортизирани несилки заклани во регистрирани кланични капацитети и директните плаќања за одгледани и заклани бројлери во регистрирани кланични капацитети.

Share
Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за промотивни активности од областа на земјоделството и руралниот развој во Република Северна Македонија

Корисници на техничката поддршка и субјекти кои може да учествуваат во постапката за доделување на средства за техничката помош се:

Share
Прочитај повеќе

Објавен јавен повик за организирање на локални манифестации и саеми

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска на веб страната го објави јавниот повик за промотивни активности од областа на земјоделството и руралниот развој, за организирање на локални манифестации и саеми.

Share
Прочитај повеќе

Времето денеска облачно и посвежо со врнежи од дожд и снег

Времето денеска ќе биде претежно облачно и посвежо со повремени врнежи од дожд, а на планините од снег.

Share
Прочитај повеќе