ЈАВЕН ПОВИК за прибирање барања за финансирање за земјоделски производители на храна од неживотинско потекло

ЈАВЕН ПОВИК

за прибирање на барања за финансирање за земјоделски производители на храна од неживотинско потекло од Програмата за финансирање на земјоделски производители на храна за 2023 година

Share
Прочитај повеќе

Во Делчево почна реализацијата на проектот „Произведи храна во склад со природата“

Во Делчево почна реализацијата на проектот „Произведи храна во склад со природата и допринесувај во справувањето со климатските промени“. Имплементатор е Здружението на производители на органски производи „Аронија“ од Делчево, а целта на проектот е имплементација на биолошките методи со користење на природните ресурси во производството на био-храна на фарми со пермакултура.

Share
Прочитај повеќе

Времето денеска сончево со слаб ветер

Времето денеска наутро ќе биде студено, а преку ден претежно сончево. Ќе дува слаб ветер од северозападен правец.

Share
Прочитај повеќе