Атанасов: Зголемено е производството и извозот на месни и сувомеснати производи

Вести

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов, денес оствари работна средба со првите луѓе на компанијата Пекабеско АД од Скопје, уште една од компаниите чие работење, успех и препознатливост на домашниот и меѓународниот пазар е доказ за професионалната, транспарентна и посветена соработка.

Пекабеско АД е компанија која има повеќе од 40 годишна традиција со основна дејност производство на сувомесни производи и дистрибуција на храна.

Заложбите и посветеноста на Агенцијата за храна и ветеринарство поддржани со донесените мерки од страна на Владата на Република Северна Македонија овозможија зголемување на производството и извозот на месни и сувомеснати производи, но и обезбедување и задржување на високото ниво на квалитет и препознатливост на домашните производи на пазарите на земјите во кои се извезуваат.

Зголемениот обем на работа и шерењето на меѓународниот пазар ррзултираат со се поголема потреба од нови вработувања во компанијата и поради тоа Пекабеско АД има постојано отворен конкурс за вработување на лица од различни профили согласно потребите на компанијата.

Работата и професионалноста на службите на Агенцијата за храна и ветеринарство и Пекабеско АД, обезбеди оваа фирма да се најде на листата на трети земји кои се одобрени за извоз на своите производи на пазарот на земјите членки на Европската унија.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *