Патот преку планината Галичица од утре отворен за сообраќај

Вести

Јавната установа Национален парк „Галичица“ соопшти дека прекинуваат градежните активности за реконструкција на коловозот на регионалниот патен правец Р 2332 Царина – спој со Р 1301 Охрид – Свети Наум, така што од утре завршува режимот на сообрајќај којшто беше определен до денеска и патот е слободен за секаков сообраќај.

Од Националниот парк сепак ги потсетуваат граѓаните дека се уште е во сила прогласената кризна состојба во државата и забраната за движење по шумските предели низ целата Република, вклучително и на територијата на Националниот парк „Галичица“.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *