Потпишани 318 договори за јавниот повик за давање на државно земјоделско земјиште под закуп до 3 хектари

Вести

Денеска во МЗШВ, Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со одобрените апликанти, потпишаа вкупно 318 договори за јавниот повик за давање на државно земјоделско земјиште под закуп до 3 хектари.

-Со овие договори доделуваме 600 хектари земјоделско земјиште за локации за коишто самите земјоделци поднесоа понуди каде што има слободна земја, истакна Николовски.

Со јавните повици од овој тип се придонесува за зголемување на обработливите земјоделски површини и се става во функција цело необработено земјоделско земјиште.

„Современо Земјоделство“

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *