Повеќе од 150 трактори обезбедени со финансиска поддршка во Неготино и Демир Капија

Вести

Повеќе од 150 трактори и земјоделска механизација во Неготино и Демир Капија се обезбедени преку програмите за финансиска поддршка, информира за МИА Ѓорѓи Ајтов, раководител во Подрачната единица на Агенцијата за поттикнување на развојот во земјоделството од Неготино.

– Во меѓувреме, 52 млади земјоделци добија грант од по 600 илјади денари што е солидна бројка, нагласува Ајтов.

Тој додава дека и понатаму им стојат на располагање на сите земјоделци, со совети за поквалитетно и поконкурентно земјоделско производство.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *