Заработете со одгледување на лековити билки

Вести Полјоделство

Во сезона од невенот може да се заработат над 1000 евра.

Вложувањата за производството се минимални. Зоран Илиќ од Србија на 15 хектари има различни лековити билки, а механизацијата ја добил од државата.

Тој засадил уште и артичока, бел слез, босилек, валеријана, а купувачи наоѓа сам.

„Се работи од пролет до доцна есен зависно од тоа за која билка станува збор“ – вели Илиќ.

Додава дека долги години работи, задоволен е и според него може добро да се заработи од овој агробизнис.

Вели дека е важно да се има цел и план, но и да се следат конкурсите за добивање на помош од државата.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *