Збогум лето, денес почнува ЕСЕН!

Вести

Денеска, на северната хемисфера започнува годишното време – есен. Истовремено на јужната хемисфера настапува пролет. Во првиот ден на есента, Сонцето изгреа во 6 часот и 24 минути, а ќе зајде во 18 часот и 33 минути. Ова годишно време ќе трае до 21 декември, кога настапува зимата.

Есента е живописно годишно време, кога природата се обојува во златна боја и може да се ужива во прекрасни пејсажи. Ова годишно време изобилува со вкусни плодови, карактеристично е по правењето зимници и другите слични подготовки за зимата. Есента се смета како најдоброто време за патувања.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *