Барање за финансиска поддршка за исплата на финансиски средства на физички лица кои вршат самостојна дејност

Вести

Врз основа на Закон за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот Covid-19, за месеците октомври, ноември и декември 2020 година, за остварување на правото физичкото лице кое врши самостојна дејност поднесува Барање за финансиска поддршка за исплата на финансиски средства до Управата за јавни приходи.

Поднесувањето на барањето се врши преку системот е-Персонален данок http://е-pdd.ujp.gov.mk, а комплетноста на Барањето го потврдува Управата за јавни приходи, во рок од 3 дена од денот на доставувањето на барањето.

BFS-SVD_2_268_2020_10.11.2020

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *