Работилница на тема „Воспоставување на земјоделски осигурителен пул”

Вести

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа денеска ќе учествува на почетокот на работилницата „Воспоставување на земјоделски осигурителен пул“.

На настанот, како што е најавено, ќе учествува и заменикт-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Фатмир Битиќи, генералната директорка на Агенцијата за управување со земјоделскиот осигурителен систем – ТАРСИМ, Серпил Ѓунар и претседателот на Советот на експерти при Агенција за супервизија во осигурувањето на Република Северна Македонија, Крсте Шајноски.

МИА

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *