Бактерии кај лукот

Како и да е, стресните состојби како што се прекумерно наводнување или задржување на вода на земја за време на вегетацијата и механичка повреда на главиците се предиспонирани да изгнијат порано или подоцна за време на складирањето.

Share
Прочитај повеќе

ЛАГ „АБЕР 2015“ доби два проекти од МЗШВ и Агенција за финансика поддршка на земјоделство и рурален развој

Вториот проект се однесува на набавка на современа механизација – атомизер, ѓубрерастурач и дизел генератор, која што ќе ја користат членовите на локалната акциска група- земјоделци, по претходно спроведена  обука.

Share
Прочитај повеќе

Собранието ги усвои измените на Законот за вино, се олеснуваат условите за производство на вино во малите семејни винарии

Собранието на Република Северна Македонија вчера го усвои Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за вино.

Share
Прочитај повеќе