Министерот Димковски присуствуваше на 13 работна средба на министрите за земјоделство во Југоисточна Европа

На работниот состанок се потенцираше напредокот во регионалната соработка помеѓу министерствата за земјоделство во регионот како и заедничката европска перспектива.

Share
Прочитај повеќе

Експертски совети: Пазете се од диви билки

Труењето е најчесто случајно, преку невнимание или незнаење, со замена на нетоксични растенија со оние што се токсични. Симптомите на труење зависат од видот на растението.

Share
Прочитај повеќе