Бабовски: Дополнителен рок за доставување на апликациите за искористување на средства од Мерка 3 од ИПАРД 2 Програмата

По барање на заинтересираните странки, Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, за дополнителни 15 дена го продолжи рокот за аплицирање за мерката 3 “ Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибини производи“ која се финансира од ИПАРД 2 програмата. Наместо до 11- ти февруари сите заинтересирани, апликациите ќе може да ги доставуваат до 26 февруари.

Share
Прочитај повеќе

Нов јавен повик: На располагање нови средства за кофинансирање на веќе набавени пчелини матици и педигрирани чистокрвни или хибридни свињи

Финансиската поддршка за набавка на пчелини матици е до 600.000 денари по корисник, додека за набавка на педигрирани чистокрвни или хибридни свињи финансиската поддршка е до 6.500.000 денари по корисник.

Share
Прочитај повеќе

Локалниот пат кој ги поврзува Виниче и Страчинци постои 50 години, но сега за прв пат ќе се асфалтира

-Овој пат постои повеќе од 50 години, но сега за прв пат ќе асфалтира по стандардите за градба на патишта. Патот е долг 2 км и истиот е во вредност од 15 милиони денари, пари кои се обезбедени со финансиска подршка од оваа влада. Очекуваме да биде завршен и пуштен во употреба за 10 месеци – изјави министерот Димковски

Share
Прочитај повеќе