Потврден случај на африканска свинска чума во Грција

АХВ апелира свежото месо, подготовките од месо и производите од месо, како и нус – производите да не доаѓаат во контакт со приемчивите животни. Засилена контрола на документацијата да се врши на добиточните пазари и собирните центри. Строго е забрането продавање на животни надвор од добиточните пазари.

Share
Прочитај повеќе