АХВ: Да се почитуваат препораките-корона вирусот се пренесува и од животните

Задолжително да се мијат рацете при контакт со животни и храна од животинско потекло, а треба и да се избегнува контакт со болни животни, расипано месо, отпадоци и отпадни материи.

Share
Прочитај повеќе

До 1 март се аплицира за субвенции за мерките 2.14 и 2.16 за бројлери

Во тек е аплицирањето за мерките 2.14 Директни плаќања за одгледани и заклани бројлери во регистрирани кланични капацитети и 2.16 Директни плаќања за произведени еднодневни бројлерски пилиња и еднодневни женски пилиња од јајценосни хибриди.

Share
Прочитај повеќе