Глог – го лекува срцето, го штити здравјето и штити од зло

Во традиционалната медицина се користи цветот, лисјата и овошјето од глог без микроорганизми кои се богати со антиоксиданти. Цветовите се направени од есенцијално масло, а лисјата се користат за подготовка на чај.

Share
Прочитај повеќе

Шапуриќ: Сиот договорен тутун ќе се откупи до 29 февруари

-Откупот трае до 29 февруари. Досега се откупени 97 отсто од договорените количества тутун. Разговараме со откупувачите по петок да има, во нивна близина, отворени дежурни откупни пунктови, така што, цело време им стоиме на располагање на производителите и на откупувачите, изјави Шапуриќ.

Share
Прочитај повеќе