Градинарските култури во Струмичко се откупуваат по рекордно високи цени

Кромидот, младиот компир, доматите, цвеклото и лутите пиперки во Југоисточниот регион на државата се откупуваат по рекордно високи цени.

Share
Прочитај повеќе

Стопанска комора: Насоки за развој на земјоделско-прехранбениот сектор

Здружението за земјоделство и прехранбена индустрија при Стопанската комора на Македонијаконтинуирано презема активности во насока на поголема препознатливост и промоција на Комората, како институција, која се залага за развој на домашното земјоделство, поставување идни насоки за негов развој со целосно прилагодување на секторот кон зголемените очекувања на потрошувачите и кон добрите практики на европската регулатива од оваа област, со што придонесува за работење на компаниите во овој сектор.

Share
Прочитај повеќе