Компанијата „Пекабеско“ лани остварила приходи од 78 милиони евра

„Пекабеско“ е убедливо најголемата домашна компанија на македонскиот пазар за месни производи, преработки и оваа компанија сама има поголем приход од 10 фирми од својата конкуренција.

Share
Прочитај повеќе

Атанасов од Брисел: И оваа година очекуваме висока оценка за АХВ

Агенцијата за храна и ветеринарство повторно во неколку наврати беше пофалена за активностите кои ги прави во хармонизацијата со европското законодавство и имплементацијата на истите во пракса.

Share
Прочитај повеќе