Воведување интернет технологија во земјоделското производство

– Едно софтверско решение за земјоделството годишно чини до 140 евра, а придонесува за намалување на трошоците и загубите, влијае на подобрување на квалитетот на производството и зголемување на конкурентноста –додава Ристовски.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: Ќе се излезе на терен и ќе се утврди точниот број на овци

Според информациите од МЗШВ веќе се прави ревизија, односно попис на овците на терен, со што ќе се прекине со манипулациите и ќе се овозможи правилно субвенционирање на вистинските сточари, со цел да се зголеми и сточниот фонд.

Share
Прочитај повеќе

Предупредување за земјоделците: Студен бран и многу ниски температури доаѓаат во Македонија

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ: Поради очекуваниот студен бран земјоделците да бидат спремни и да ги заштитат своите земјоделски култури и посеви поради опаснот од премрзнување токму поради многу ниските температури кој се невообичаени за овој дел од годината и се очекуваат во текот на ноќта вторник кон среда.

Share
Прочитај повеќе