Завршува рокот за апликација на вториот повик на ФИТР за комерцијализација на иновации

Вкупен износ на средства на вториот јавен повик во рамките на ПЕР, е пет милиони евра од кои два милиона се обезбедени од Светска банка.

Share
Прочитај повеќе

Медот ќе биде во намалена количина, лошото време ќе ја зголеми цената на земјоделските производи

Количината на медот е во намалена количина. Тутунот и другите земјдоелски култури ќе доцнат заради врнежите и пониските температури од просекот за овој период од мај. Ваквото време позитивно влијание ќе има само за житните култури.

Share
Прочитај повеќе

Во МЗШВ Работилница за валидација на дизајнот на националниот мониторинг на шумите

Работилница за валидација на дизајнот на националниот мониторинг на шумите денеска ќе се одржи во Скопје во организација на Организацијата за храна и земјоделство при Обединетите нации (ФАО) и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ). 

Share
Прочитај повеќе