Календар на активности за месец мај – Овчарство

Шилежињата се пуштаат на паша откако дневната норма е составена од концентрирана сточна храна и малку сено. Така се ограничува можноста од прехранување со зелена трева.

Share
Прочитај повеќе

Календар на активности за месец мај – Говедарство

Животните воглавно се пуштаат на зелена паша и преминот од есенско-зимско хранење кон пролетно – летно е во тек.

Share
Прочитај повеќе