Бектеши: Во наредните десет дена се очекува намалување на цените на основните прехранбени производи

Во наредните десет дена очекуваме намалување на цените на основните прехранбени производи, посебно на тие наведени во Одлуката за утврдување на маржите од 5 до 12 отсто.

Share
Прочитај повеќе

Се истражува загаденоста на Пеленица, според прелиминарните резултати линданот е присутен

Со години се зборува дека освен во малата и големата депонија во ОХИС, каде е закопана огромна количина на линдан, истиот е присутен и на локацијата Пеленица, во населба Драчево. 

Share
Прочитај повеќе

ЕУ и ОН со пораки за зачувување на природата и културното наследство во Охридскиот регион

Заедно со нашите пријатели од ЕУ, започнавме повеќегодишна отворена кампања наречена „Се грижам“ за да инспирираме поголем ангажман за спречување на климатските промени и заштита на нашата животна средина.

Share
Прочитај повеќе

Во Вевчани отворена канцеларија за одржливо управување на заштитеното подрачје Вевчански извори

Центарот за истражување и информирање за животна средина Еко-свест денеска во Вевчани отвори канцеларија во рамките на проектот „Поддршка на одржливо управување на заштитеното подрачје Вевчански извори“.

Share
Прочитај повеќе

Само осум дозволи годинава се издадени за собирање на лековити растенија и шумски плодови на територија на кавадаречка и росоманска општина

Само осум дозволи се побарани и издадени годинава за собирање на лековити растенија и шумски плодови на територија на кавадаречка и росоманска општина.

Share
Прочитај повеќе

Стартува постапката за поевтина струја за дел од прехранбената индустрија, водостопанствата и училишта

Заинтересираните од прехранбената индустрија, водостопанствата и училиштата најдоцна до 20 ноември до ЕСМ продажба треба да ги достават потребните документи за склучување на договор за снабдување со поевтина електрична енергија од 1 декември.

Share
Прочитај повеќе