Николовски: Со новиот модел за субвенционирање ги поттикнуваме и мотивираме земјоделците да се ориентираат на стратешките култури, за што ќе добијат дополнителна поддршка

Уште на почетокот на годината обезбедивме 400 милиони денари средства наменети за интервентна поддршка и мерки кон земјоделците, токму во набавката за вештачко ѓубриво, се со цел поголем принос и квалитет на житните култури.

Share
Прочитај повеќе

На велешките земјоделци им се делат картички за „зелена нафта“

Во Подрачната едница (ПЕ) на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) во Велес од минатата среда на земјоделците од Општина Велес, Градско и Чашка им се делат картичките за „зелена нафта“.

Share
Прочитај повеќе

И денеска по свежото утро, нè очекува сончево и топло време со температури до 28 степени

Времето денеска ќе биде сончево и топло со мала до умерена локална облачност.

Share
Прочитај повеќе