АФПЗРР : Реализирана исплатата за помош за вршење на земјоделска дејност во подрачја со ограничени можности и директните плаќања за произведени еднодневни бројлерски пилиња и еднодневни пилиња од јајценосни хибриди како и директните плаќања за одгледани и заклани бројлери во регистрирни кланични капацитети

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја реализираше исплатата за помош за вршење на земјоделска дејност во подрачја со ограничени можности и директните плаќања за произведени еднодневни бројлерски пилиња и еднодневни пилиња од јајценосни хибриди како и директните плаќања за одгледани и заклани бројлери во регистрирни кланични капацитети.

Share
Прочитај повеќе

Забрана за риболов на Калиманското Езеро

Од вчера во сила е забрана за риболов на Калиманското Езеро. Освен за езерото Калиманци, забраната за риболов ги вклучува Каменичка Река и Брегалница од вливот дo месноста Биглански Мост.

Share
Прочитај повеќе

НБ со надолни корекции на БДП, власта проектира раст од 2,9 отсто и инфлација од 7,1 процент

Предвидува помал економски раст, кој според основното сценарио, би бил 2,3 проценти, а идната година 2,6 проценти, додека, според второто сценарио растот годинава би достигнал околу два процента, а следната до 1,8 проценти.

Share
Прочитај повеќе

Од 1 декември субвенционирана струја ќе добиваат и 233 основни и средни училишта

Од 1 декември субвенционирана струја ќе добиваат и 233 основни и средни училита, 50 јавни претријатија и 235 субјекти од прехранбениот сектор.

Share
Прочитај повеќе