Месна индустрија: Ако се укинат давачките на увозните суровини, производите ќе поевтинат за над 10 отсто

Преработувачите на месо, како одговор на кризата и намалената куповна моќ на потрошувачите, најавуваат акција „Домашни квалитетни евтини месни производи достапни за секој наш граѓанин“.

Share
Прочитај повеќе

Неколку компании од прехранбената индустрија, иако побарале, нема да добиваат субвенционирана струја зашто имаат фотоволтаици

Компании од прехранбената индустрија, иако опфатени со мерката за субвенционирана струја, не ќе може да склучат договори со ЕСМ. Аплицирале, но се одбиени зашто имале фотоволтаици.

Share
Прочитај повеќе

Николовски-Паолучи – Проект за модернизација на земјоделството финансиран од Светска банка

-Денеска се сретнав со Масимилијано Паолучи, шеф на Канцеларијата на Светска банка во Република Северна Македонија.

Share
Прочитај повеќе