Скок во цените на храната во светот

Индексот на цените на месото се зголеми за 3,0% на месечна основа. Цените на шеќерот и растителното масло исто така се зголемија, но индексот на житарици падна за 2,8 отсто минатиот месец.

Share
Прочитај повеќе