Селами: Полошкиот регион ќе развие 13 проекти со буџет од 194.922.194 денари

Полошкиот регион во Република Северна Македонија е еден од регионите што има поширока застапеност во земјоделскиот сектор и широк опсег на плодно земјоделско земјиште, каде што голем дел од местата, особено во околните села, главно се занимава со земјоделски активности и единствено постоење на земјоделците во овој регион е тоа.

Share
Прочитај повеќе

Одгледувањето риби се смета за бизнис на иднината

Мрсните риби како лосос, пастрмка, сардини, туна и скуша имаат поголемо количество на нутритивни состојки базирани на масти. Таму се содржи и витаминот Д, кој е растворлив во масти. Многу луѓе имаат дефицитет од овој витамин. Тој функционира како стероид во организмот. Мрсните риби се богати и со Омега 3 масните киселини. Овие масни киселини се круцијални за функционирањето на телото и мозокот. Тие исто така спречуваат настанување на многу заболувања.

Share
Прочитај повеќе

Јавен оглас за изградба на фотоволтаични електрани на државно земјиште

До август годинава ќе трае тендерот за изградба на фотоволтаични електрани на државно земјиште кај Свети Николе и кај Македонски Брод.

Share
Прочитај повеќе