Силно невреме удри по црешите и пиперките, земјоделците неосигурени

Државата плаќа 60 отсто од трошокот за осигурување, но оваа можност не ја користат ни 4.000 земјоделци. Тие се потпираат на отштетите што ги добиваат од државата.

Share
Прочитај повеќе

Злато за медот на Игор Најдов од кавадаречко Конопиште на меѓународен натпревар

Голем златен медал освои медот медлика на Игор Најдов од кавадаречко Конопиште на меѓународен натпревар кој се одржа во Нови Сад. Тој вечерва појасни за МИА дека станува збор за натпревар во рамките на земјоделски саем.

Share
Прочитај повеќе

Јунските пензии ќе се исплаќаат од 29 јуни

Владата на денешната 81. седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за јуни 2021 година и го задолжи Фондот на пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 28 јуни годинава.

Share
Прочитај повеќе

Македонија е зафатена од топол бран со температури над 40 степени

Под влијание на топла воздушна маса од југ, од денеска и во следните денови времето ќе биде многу топло со натпросечни температури за овој период од годината.

Share
Прочитај повеќе