Идната недела прво прскање против возрасни комарци во десетте општини од Југоистокот

Идната недела, од 7 до 9 јуни, во десетте општини од Југоисточниот плански регион ќе се организира прво прскање против возрасни комарци по земјен пат, соопшти Центарот за развој на Југоисточниот плански регион.

Share
Прочитај повеќе

Колку пари можете да пренесете преку граница? ЕУ воведува нови правила за внесување и изнесување готовина

Новите правила за контрола на пари во готово и вредни предмети што влегуваат и излегуваат од ЕУ ќе стапат на сила денес, при што сите патници кои влегуваат или излегуваат од територијата на ЕУ ќе треба да пополнат декларација доколку носат 10.000 евра или повеќе во валути или еквивалент на таа сума во други валути, како и во други начини на плаќање како што се патнички чекови или меници.

Share
Прочитај повеќе

Усвоени прецизирани протоколи за одржување на свадби – дозволена е музика и танцување

Според протоколите, дозволено е одржување на свадби во отворениот дел на локалите, односно на летните тераси до максимум сто лица, но не повеќе од 50 проценти исполнетост на капацитетот.

Share
Прочитај повеќе

До сабота сончево и топло, од недела дожд

До сабота времето ќе биде стабилно со пораст на температурата на воздухот. 

Share
Прочитај повеќе

Уште едно успешно авионско засејување на облаците за заштита од град!

Во текот на вчерашниот ден, Управата за хидрометеоролошки работи преку радарските центри Тополчани и Ѓуриште, во соработка со Аероклуб Скопје, дејствуваше во Пелагонискиот регион и Охридско-Праспанскиот, со што повторно е спречена појава на град која би можела да нанесе штеи врз земјоделското производство.

Share
Прочитај повеќе

Вицепремиерот Николовски во Санкт Петербург: Средба со заменикот министер за земјоделство на Руската Федерација г. Сергеј Левин

Денеска, во Санкт Петербург во рамки на меѓународниот економски форум (SPIEF 2021), како копретседател на македонскиот дел на Меѓувладината македонско-руска комисија за трговско-економска и научно-техничка соработка меѓу Република Северна Македонија и Руската Федерација, остварив средба со заменикот министер за земјоделство на Руската Федерација г. Сергеј Левин.

Share
Прочитај повеќе