Ј А В Е Н П О В И К за доделување на техничка поддршка за помош за маркетинг на земјоделски производи и преработени земјоделски производи-трошоци за изработка на елаборати и спецификации за регистрација и заштита на називот на ознака на потекло, географска ознака и ознака за гарантиран традиционален специјалитет

Ј А В Е Н П О В И К за доделување на техничка поддршка за помош за маркетинг на земјоделски производи и преработени земјоделски производи-трошоци за изработка на елаборати и спецификации за регистрација и заштита на називот на ознака на потекло, географска ознака и ознака за гарантиран традиционален специјалитет

Share
Прочитај повеќе

И денеска натпросечно топло време

Времето и денеска ќе биде натпросечно топло, но ќе има мала до умерена облачност

Share
Прочитај повеќе

Голем интерес кај струмичките земјоделци за договорното производство на органска пиперка

Неодамна струмичките градинари, производители на конвенционална пиперка имаа можност директно да се запознаат со проектот Договорно производство на органска пиперка – ајварка. На средбата која ја организираше платформата Агротим, струмичките градинари се информираа за условите, начинот и предностите на овој модел на земјоделско сигурно производство.

Share
Прочитај повеќе

Традиционално на Крстовден почнува бербата на преспанското јаболко

Со симболично откинување на првото јаболко, во рамките на манифестацијата „Преспански јаболкобер” денеска во Ресен почнува бербата на преспанското јаболко.

Share
Прочитај повеќе