(ВИДЕО) СН Осигурителен брокер АД Битола – признание за Афирмација и зголемување на земјоделското осигурување

СН Осигурителен брокер повеќе од 7 години ја има лидерската позиција меѓу брокерските друштва, посебно во делот афирмација и зголемување на земјоделското осигурување, партнер на земјоделците и сточарите со најсоодветното осигурително решение и максимална посветеност и отвореност за соработка со клиентите.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО)Бачовски: Минатите години нашата поддршка секогаш надминуваше над 100 милиони евра кои главно завршуваа во земјоделскиот сектор

Директорот на АФПЗРР, Никица Бачовски доби признание за висока професионалност на институцијата што ја води од здружението „Современо земјоделство“.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Мевмед Џемајлоски – „Најуспешен Агробизнисмен за 2021 година за Развој и модернизирање на производството и користење на ИПАРД средства“

Бизнисменот Мевмед Џемајлоски од компанијата „Подгорка“ од Струга доби признание за „Најуспешен Агробизнисмен за 2021 година за Развој и модернизирање на производството и користење на ИПАРД средства“ од здружението „Современо земјоделство“.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Меџит Амити, признание за Особен придонес во развојот на овчарството

Меџит Амити, агроном на насока Сточарство, повеќе од 40 години се занимава со одгледување на овци. Како претседател на земјоделското здружение Шарпланинец и преку работата со здружението овозможува доближување на мерките на Владата до сточарите, осовременување нови бачила, се бори за нивните права и поголема заработка од овчарството.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО) ЗК Пелагонија: Оваа година беше вистински предизвик за сите нас

Во рамки на манифестацијата „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“ што се одржа на 06.09.понеделникот  во Битола, ЗК Пелагонија, најголемиот комбинат во нашата држава, со најголеми приноси и најдобра механизација, доби признание за најуспешен земјоделски комбинат во нашата држава.

Share
Прочитај повеќе

„Везе Шари“, „Лекер“ и „Јона пиле“, доделија награди за најуспешните земјоделци за 2021

Во нашата држава има многу примери на успешни бизнис-приказни во земјоделското производство.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Петар Колевски, сопственик на „Агриа“– „Најуспешен агробизнисмен за 2021 година за развој и модернизирање на домашното производство“

Во рамки на манифестацијата за „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“ здружението „Современо земјоделство“ му додели признание на Петар Колевски од компанијата „Агриа“ за „Најуспешен агробизнисмен за 2021 година за развој и модернизирање на домашното производство“.

Share
Прочитај повеќе

Кучиња и мачки исклучени од кампањата СТОП БЕСНИЛО

Агенцијата за храна и ветеринарство известува дека кампањата “Стоп Беснило” во изминатиот период ги даде очекуваните резултати.

Share
Прочитај повеќе

Трговската размена 9,44 милијарди евра, трговскиот дефицит 1,448 милијарди

Трговската размена во периодот јануари – јули 2021 година изнесува 9 440 427 000 евра, соопшти Државниот завод за статистика.

Share
Прочитај повеќе

Храната во светот повторно поскапува

Глобалните цени на прехранбените производи во август се во тренд на раст после два континуирани месеци пад, водени со силен скок на меѓународните котации на шеќер, пченица и растителни масла, објави Организацијата за храна и земјоделство на Обединатите нации (ФАО).

Share
Прочитај повеќе