Втор ден ЛЕНДНЕТ – посета на Егри и запознавање со резултатите од консолидацијата

Со сесија за консолидација на земјиштето во Северна Македонија и посета на селото Егри во Општина Битола, денеска продолжува 13. Меѓународна работилница ЛЕНДНЕТ што почна вчера и се одржува во Скопје

Share
Прочитај повеќе

Средба Николовски – Војчеховски: Северна Македонија стана земја лидер во регионот со 97% искористеност на средствата од ИПАРД програмата

Во рамки на работната посета во Брисел, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, заедно со директорот на Платежната агенција Никица Бачовски остварија средба со еврокомесарот за земјоделство Јануш Војчеховски и директорот на Директоратот за земјоделство и рурален развој Волфганг Буртшер во Европската комисија.

Share
Прочитај повеќе

ЛЕНДНЕТ: Локалното производство на храна никогаш не било поважно од сега

Локалното производство на храна никогаш не било поважно од сега. Затоа е неопходно да се зголеми мобилноста на земјиштето како ресурс, но и да се максимизира неговата искористеност, порачаа учесниците на 13. Меѓународна работилница ЛЕНДНЕТ што се одржува во Скопје.

Share
Прочитај повеќе