Променливото време и врнежите добредојдени за земјоделството

Топлото време со температури и над 25 степени во претходните денови, ги изнесе земјоделците на нивите. Ваквите температури, натпросечни за овој период на годината, беа добредојдени за културите кои имаат потреба од повеќе сонце за развој.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Од денеска стартува аплицирањето за финансиска поддршка од програмата за директни плаќања 2022

„Во моментот актуелни се повеќе повици за финансиска поддршка која е фокусирана на зголемено производство на храна и земјоделски производи.

Share
Прочитај повеќе

Со браната Конско обезбедуваме одржливо земјоделство за зголемено домашно производство на храна

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски,  ја посетија новата браната Конско, којашто е во завршна фаза на изградба.

Share
Прочитај повеќе