Неделава нестабилно време со дожд, грмежи и силен ветер

Оваа недела ќе преовладува променливо облачно и нестабилно време, на повеќе места со пороен дожд и грмежи, информира УХМР.

Share
Прочитај повеќе

Пристигнаа вкупно 2901 апликација за набавка на трактор, изградба на силоси, мандри, опрема за производство на тутун и проектот рурална жена

Зголемен интерес кај земјоделците бележат последните пет јавни повици кои беа распишани од програмата за Рурален развој за 2022 година, преку кои се овозможи поддршка за набавка на трактор, поддршка за изградба на силоси, изградба на мандри, поддршка за набавка на опрема за производство на тутун и грантот за рурална жена.

Share
Прочитај повеќе

Северна Македонија, Италија и Грција во заеднички проект за заедничка заложба за одржлива употреба на пестициди, подобар квалитет на храна, почиста животна средина и поконкурентни земјоделски производи

Денеска, во хотел Парк и Спа, Скопје се одржа свеченото отворање на твининг проектот „Подобрување на административните и на оперативните капацитети на органите за заштита на растенија” MK 19 IPA AG 01 21, чија цел е да се подобри ефикасноста на националниот систем за заштита на растенијата преку правилно спроведување на националните политики и законодавство во согласност со европското право што во превод значи подобар квалитет на земјоделско-прехрамбените производи, намалена употреба на хемиски производи и почиста животна средина.

Share
Прочитај повеќе