СООПШТЕНИЕ ЗА ДЕЗИНСЕКЦИЈА

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, а врз основа на Одлуката на Советот на Општина Битола за спроведување на превентивна системска дезинсекција на територијата на Битола како општа против епидемиска мерка, ЈЗУ Центар за јавно здравје Битола го издава следново соопштение:

Share
Прочитај повеќе

Информирање на јавноста со цел предупредување на правните и физички лица кои сакаат да се стекнат со закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост

Ова информирање на јавноста има за цел да ги предупреди правните и физичките лица кои сакаат да се стекнат со закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост

Share
Прочитај повеќе

Намален водостојот на Преспанското и Охридското Езеро

За по еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското и на Охридското Езеро, а нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера.

Share
Прочитај повеќе

Бизнис секторот со предлози за ублажување на ценовниот шок, Владата најавува таргетирани мерки

По зголемувањето на цените на храната и горивата во изминатите два дена и најавите на Владата и опозицијата за нови антикризни мерки, вчера со предлог мерки излезе и бизнис секторот.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Потпишани решенијата за исплата за 17.280 тутунопроизводители кои произвеле и предале тутун од реколта 2021

Директорот на Платежната агенција, Никица Бачовски, објави дека се потпишани решенијата за исплата на тутунопроизводителите.

Share
Прочитај повеќе