Висина на субвенции за одгледување живина за 2022 година

Програмата за Директни плаќања за 2022 година се усвои на седница на Влада. Ви пренесуваме дел од Уредбата за поблиските критериуми за директни плаќања, корисниците на средствата, максималните износи и начинот на директните плаќања за 2022 година што се однесува за одгледување живина.

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенции за одгледување свињи за 2022 година

Програмата за Директни плаќања за 2022 година се усвои на седница на Влада. Ви пренесуваме дел од Уредбата за поблиските критериуми за директни плаќања, корисниците на средствата, максималните износи и начинот на директните плаќања за 2022 година што се однесува за одгледување свињи.

Share
Прочитај повеќе

АФПЗРР објави Јавен повик за користење на финансиска поддршка за изградба на инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште, наменет за единиците на локалната самоуправа

Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник на Република Македонија број 72/07,5/09, 43/14, 193/15, 39/16, 164/18 и 190/19), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руалниот развој го објавува следниот

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенции за семенски материјал за 2022 година

Програмата за Директни плаќања за 2022 година се усвои на седница на Влада. Ви пренесуваме дел од Уредбата за поблиските критериуми за директни плаќања, корисниците на средствата, максималните износи и начинот на директните плаќања за семенски материјал.

Share
Прочитај повеќе

Брашното, струјата и гасот, се приоритетни прашања што се решаваат на „Отворен Балкан“

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, од Охрид, каде што учествува на Самитот „Отворен Балкан“ изјави дека тоа е одлична иницијатива која е во интерес на граѓаните и оти таа не е замена за ЕУ.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Работиме на изнаоѓање решенија земјоделците да имаат поволни земјоделски кредити

Министерот Николовски одржа онлајн состанок со претставници на ИФЦ – Меѓународна финансиска корпорација, за обезбедување на нов финансиски инструмент за одобрување банкарски заеми на земјоделски производители, фарми, задруги и други економски оператори од земјоделскиот сектор, со користење на формулата – залог на идни приноси од земјоделски култури или залог на веќе откупени приноси.

Share
Прочитај повеќе

Грант проект ,,Поддршка за модернизација и иновативно управување во земјоделскиот сектор’’, финансиран од Европска унија, ИПА 2019 – “Enhancing modernization and innovative management in the sector of agriculture in North Macedonia” – Reference: EuropeAid/174823/DD/ACT/MK

Грант проект ,,Поддршка за модернизација и иновативно управување во земјоделскиот сектор’’, финансиран од Европска унија, ИПА 2019, има за цел да обезбеди финансирање на иновативни инвестициски проекти и деловни активности на субјекти активни во земјоделската и земјоделско-прехранбената индустрија, вклучително и задруги.

Share
Прочитај повеќе

Времето денеска променливо облачно, попладне пороен дожд и грмежи

Времето денеска ќе биде прoменливо облачно, попладне нестабилно со локален пороен дожд, грмежи и засилен ветер.

Share
Прочитај повеќе