Ограничени маржите за основните производи, нови антикризни мерки по ребалансот на Буџетот

Владата со ограничување на трговските маржи на основните прехранбени производи на 5 до 10 отсто повторно ќе се обиде да го спречи растот на цените на производите.

Share
Прочитај повеќе

Меѓународна научна конференција „Подобро шумарство, за подобри шуми, за подобра планета”

На дводневниот меѓународен форум ќе учествуваат научници од земјава и од 40 држави од регионот, Европа и пошироко.

Share
Прочитај повеќе

Дополнителни 3.769 хектари ставаме на располагање за земјоделците, распишуваме два нови огласи за закуп на земјоделско земјиште над 3 хекатри

Владата на   52 седница донесе одлука со која се распишуваат уште два нови јавни огласи за доделување на државно земјоделско земјиште над 3 хектари.

Share
Прочитај повеќе