Дебарските јагниња и годинава на италијанската и хрватската трпеза

Дебарските јагниња и годинава ќе завршат на италијанската и хрватската велигденска трпеза, потврди за МИА, Скендер Аме, претседател на здружението на сточари „Даши“.

Share
Прочитај повеќе

Светската банка прогнозира раст на македонската економија од 3,6 отсто оваа и 3,5 проценти следната годинa

Светска банка во најновиот извештај прогнозира раст на македонската економија за годинава од 3,6 отсто и за наредната од 3,5 проценти.

Share
Прочитај повеќе

Дебарско Езеро збогатено со уште 1.000 килограми крап

Концесионерот на Дебарско Езеро, спортското риболовно друштво „Трофта“, вчера во езерото пушти 1.000 кг крап, секој со тежина до 1,5 килограми.

Share
Прочитај повеќе

Зголемен водостојот на Преспанското Езеро

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Преспанското Езеро, додека нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе